2011-10-13 169 瀏覽
去到荃灣,同男友商量食咩好之時,見到小肥羊任食火煱,見到價錢都吾係太貴,而且又冇人等位,咪入去試下囉。入到裡面,先嗅到一陣麻辣味,已經有些少反感,因為我同男友都吾係咁喜愛這個味道。已經細細聲同男友講,好似俾人呃左入嚟咁,不過坐低左就算吧。係選擇湯底時,我哋只好選擇左個滋潤清湯,當個湯嚟到時,真係嘩左一聲,好香同好大煲。。。。哈哈。開始點下食物,當然係蒙古牛肉,黑豚肉,豬頸肉,燕餃。。。。。實在太多了。。。。先嚟一碟係送的羊肉片,我本身吾係太喜歡食羊肉,怕佢羶味,果然碟肉真係好羶,我同男友食了兩件已經放棄,其他食物好快就嚟到,可能佢哋怕浪費,所以每碟都吾會好多,反而我覺得咁仲好,小食多滋味。。。眼見佢將肥牛切得薄薄的一片,一滾即溶的感覺,食落口都好好味,我本人就特別喜歡佢哋的燕餃,細細粒,很滋味,而我男友就喜歡黑豚肉,佢話好滑,好入味。我哋由7點坐到9點,總共點左三輪食物,好彩每碟食物都係細細碟,如果吾係實飽死。。。而佢哋啲服務都吾錯,當見到吾知係咩的食物,佢哋都很樂意去解釋,同埋好快去收起枱上啲碟,又會好主動加湯加茶等。我男友話俾多少少錢,食到新鮮同好味的食物都抵,我都好同意。唯一吾係
唯一吾係咁好,佢哋吾係任飲,如果要飲汽水等,要另外加錢。。。。
總括來說,我哋真係好滿意,而埋單後仲送了一張$100的現金卷,可以下次再去食過。
2011-10-12