2008-03-04 4 瀏覽
今天放假便約了死黨行街,因有老友生日便相約買生日禮物,買完再去食飯,原先都不會來這店食飯,原先在旺角買完嘢仲想去板前食但太多人等位所以才選擇這裡,當去到時已是9:00pm多,不是很多人應不用等位,但也要等,因侍應忙於返枱冇人理你,到得閒帶你入座又帶你去清潔緊D枱,跟住又叫你去埋便梳化位坐,但要坐中間不可坐旁邊D位,因如有多人要泊枱,我們總共得兩人坐中間仲乜?你如再有多位人客要入座是不是應叫我們坐一旁好讓你方便泊枱讓客人可以坐在一起,而不是叫我們坐中間,到時是否我們又要起身掉枱,我問侍應是否這樣叫她解釋,她無言以對又叫我們坐返原清潔個張枱,好好玩呀?行來行去?終於可以坐低叫嘢食,叫了兩碟三文魚刺身,但有魚骨你食過未?蚧籽沙律,一般啦,天婦羅炸虾,幾好香脆又新鮮,帶子刺身同甜虾刺身都OK,又叫了清酒煮玫瑰螺出事啦,D湯入面有細條魚骨仲加送用來洗煲的鋼絲刷的鋼絲,今次真係好嬲,先前D問題都算,但真係忍唔到要搵經理來,但我唔知呢個係唔係經理?講比佢聽D食物有問題,佢答你話返比厨房聽,幫你取消碟嘢就算,跟住攞埋D証据就走人,你話呢D叫乜服務?如大家有兴趣來這店光顧要有心理準備,因呢到大多數D侍應唔得閒理你,再講你食食吓有可能有其它嘢送比你,仲之就小心啦!