2018-12-15
其實⋯⋯都有一段日子無食,事關越來越唔好食!首先係由外賣開始的,原本都幾鐘意午飯時段叫佢個個人餐,由四十幾叫到依家要五十蚊一個,但都扺食嘅。有幾款pizza 同飯 or 意粉俾你揀,跟住有一個小食- 四隻雞翼or 著格腸仔。 但好惜,在某一天,已唔再好味,我地就停咗無叫。 再跟住某一天,堂食,又係唔好味,我地已經將佢 blacklist 咗,連APP都 delete 埋。而今天,點解又會黎食呢⋯⋯因為有時要叫外送俾屋企長者食,所以叫咗兩、三次儲夠咗分可以換雞翼,就係咁,俾多次機會呢間! 今次又叫香蒜肉粒意粉同埋肉醬義粉。 女友鐘意龍蝦湯,就加十蚊換咗佢😁點解啲食物質素會變到咁,連個菜湯味都唔同咗⋯⋯個龍蝦湯就ok了味,係呢類型嘅食店,算整得好味。 食物都到了,辣雞翼,又係唔同咗味,其實即係唔好味咗😕 到香蒜意粉,有兩邊焗到乾咗,意粉好硬,無咗蒜香味👎🏼 肉醬意好啲卦⋯⋯唉⋯⋯又係唔同咗味,淨係得個酸味,無芝士香味,無肉醬香味👎🏼👎🏼 今餐除左個龍蝦湯之外,全部都唔得! 我同女友一路食一路講,呢間真係唔洗再黎,如果唔係有時要叫外送,相信個APP真係可以 delete 🙄
上:龍蝦湯| 下:菜湯
由上至下:肉醬義粉,香蒜肉絲意粉,積分換嘅四隻辣雞翼