2023-01-24 2355 瀏覽
過年同屋企人邀請朋友食飯,整體感受頗為一般,如注重服務細節,菜品特色,我個人認為係香港,千幾一位,還有更多更好的選擇。體驗細節:餐廳入門位略顯隱蔽,冇人接應,扶手電梯只有單向,而我地到達時只有落的方向,離開時只有上的方向,驚訝是否行錯入口之餘屋企人年紀大,還需行一段較長樓梯☹️。隨後入座,可能因為新年人手安排,有兩位員工在包房外竟然起爭執🥶其中一名年長的男員工負責我哋包間,換碟上菜全程黑面,洗手間地面有水,對長者又不是太安全…🫠菜式口味:不算驚艷,也許期待過高。尤其其中一道'菜', 古法炸黑毛豬粿條,一個A4紙大的白碟上,好大對比的有4粒2cm黑懵懵,少的可憐既嘢,全台都o噻嘴,第一反應咩黎㗎,同埋呢4粒嘢幾錢呢,點解咁講,可能因過年求好意頭,每一道菜並不會將單價列出,只出一個lump sum俾你,菜牌寫住'時價',咁你就自己估啦😂