2021-12-07
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 鍋心海鮮火鍋 (觀塘)📍觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下及1樓🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟鍋心喺觀塘開分店啦!牛頭角站A出口步行4分鐘就到,都算方便啊~叫咗一個肉蟹餐(HKD218)同埋龍蝦肉蟹餐(HKD268),二百幾蚊但係配料完全唔hea㗎,到有呢個火鍋套餐包啲乜嘢呢?除咗有主角肉蟹、龍蝦、沙白之外,仲可以喺7款時令海鮮入面自選五款,跟住每人4款自選邊爐配料(可重複)!有成60款揀,真係花多眼亂🤣火鍋最重要係乜?係個湯底啊!再重要啲係乜啊?係有鴛鴦啊!我揀咗馬蹄雪耳鍋,同埋大蔥清酒鍋,個馬蹄雪耳實在太過分啦🤬痴線一鍋有成十幾廿粒馬蹄!咁足料,食馬蹄都飽死人啦🤬咁過分唔該大家要去懲罰下佢🤫肉蟹都比我想像中大隻,建議女仔帶備男朋友一個,咁就可以唔洗拆殼專心食😎龍蝦肉好彈牙,2款都好新鮮🥰沙白肉大粒到呢,冇沙好鮮甜!自選邊爐配料我就揀咗有豬頸肉片、自家製手打雞軟骨丸、花膠仔、滑雞柳、汕頭牛丸、萵筍同菇菇。最推薦係自家製手打雞軟骨丸同汕頭牛丸,前者咬口好特別,口感食得出係有用心既自己手打!以後這食嗰陣就要小心啲,因為我一咬就比佢射到成面都係⋯⋯我嘅意思係佢爆汁💦💦
🍽 鍋心海鮮火鍋 (觀塘)
📍觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下及1樓
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
火鍋最重要係乜?係個湯底啊!
再重要啲係乜啊?係有鴛鴦啊!
龍蝦肉好彈牙,2款都好新鮮🥰
沙白肉大粒到呢,冇沙好鮮甜!
最推薦係自家製手打雞軟骨丸同汕頭牛丸,前者咬口好特別,口感食得出係有用心既自己手打!以後這食嗰陣就要小心啲,因為我一咬就比佢射到成面都係⋯⋯我嘅意思係佢爆汁💦💦🤫
睇完我咁講係唔係好想試呢👅觀塘唔就腳唔緊要,佢哋仲有好多分店㗎~
圖中分享的為2人份量,叫套餐需要兩位起。
✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨