2006-07-24
四個人去食海鮮, 叫左一個龍蝦伊面, 一條班, 四隻鮑魚, 珍珠蚌, 今次仲好好彩咁遇倒斑馬賴尿蝦, 叫左三隻先講龍蝦, 要左隻有成三四斤咁重既, 上湯伊面, 蝦真係啖啖肉, 好鮮, 不過個上湯做得吳係幾好, 好似有d搶左蝦既味道班就正常, 不過不失, 同平時係出面食既都差吳多鮑魚厚身又大隻, 清蒸, 有d鋸扖既感覺。平時吳係好中意食鮑魚, 因為覺得佢好un, 但呢度呢隻又吳會wor, 食左一隻仲好似吳夠tim珍珠蚌係一個敗筆, 食得吳arm時候。蒜蓉粉絲蒸佢, 但係因為吳係時候, 所以冇咩肉食, 而且食落佢都吳係好入味斑馬賴尿蝦, 呢隻品種係出面吳係好常見但就好好食, 次次黎都一定要叫。因為吳係好中意食膏既關係, 所以要左兩隻公既,整法係椒鹽。好正, 肉質鮮甜而且香濃, 就算係膏既都幾好
班就正常, 不過不失, 同平時係出面食既都差吳多