2022-06-07 19 瀏覽
難得來到屯門,當要要搵下有咩好食,第一時間就搵到呢一間近來大熱的牛角包窩夫店。他們以半開放式的小屋設計,空間感十足,給人悠閒舒適嘅感覺,在這打卡留低倩影可謂一流!他們的牛角包窩夫及爆餡鮮果批可謂有緣才可買到,真心行過路過,見到就快買啦,我買時剛巧只剩少量。牛角包窩夫系列 / 千層批系列當然唔好執輸,一買就買哂…慢慢歎!鮮芒果牛角包窩夫賣相令人討好的鮮芒果牛角包窩夫,極有少女心,一口咬落一層濃厚順滑的忌廉,加上香甜芒果,最後還有酥脆鬆化窩夫,形成強烈嘅對比,口感超豐富,令人一食回味。提子麻糬牛角包窩夫這款提子麻糬亦都十分特別,除了順滑忌廉及清甜提子外,更多了一份煙韌麻糬,跟酥脆牛角包窩夫一起,更顯其牛油香,食落有一種甜絲絲嘅感覺,為之愛上。濟洲柚子菠蘿批看似平凡的千層批,實質不平凡,外層鬆化香脆,內餡清新爽甜嘅柚子菠蘿,兩者融為一體,口感滿滿,層次非凡。蘋果吉士忌廉批當蘋果與遇上吉士真的發揮了最大的魔力,首先那金黃色酥皮入口酥脆,帶牛油香,蘋果粒粒有咬口,濕潤而香甜,最後吉士甜得天然不假,帶忌廉及蛋香,Creamy!

牛角包窩夫系列 / 千層批系列

當然唔好執輸,一買就買哂…慢慢歎!
鮮芒果牛角包窩夫

提子麻糬牛角包窩夫