2019-04-15
其實俾錢入嚟食飯就唔包要受你地氣嘅!話說晚上9點,我地嚟到銀座搵食,見到有間泰國菜就入去試下,於是我地入到去就嗌嘢食啦,落完單就有職員埋嚟話last order 有冇嘢加,我話冇啦,隔一陣另一個職員走埋嚟叫我地埋單先,因為要埋數,好啦,都未開始食我俾左410蚊你先啦。然後問題就嚟啦,啲職員互相之間開始超大聲講嘢,交流已經唔係同說話形容而係用嗌山歌咁嗌嘅方式,佢地嘅話題包括邊個執檯邊個抹地同埋一啲粗俗用字,你地講乜嘢唔太關我事,但我食餐飯你係咁嘈嘈嘈,我真係覺得食得好唔舒服。然後到試餐時,啲職員求其將啲嘢食掉喺檯邊就走,啲小炒我都由得你,問題係歌個餸都有爐,你就咁掉低我再郁就有啲危險。碗仔又冇,水都冇杯,乜都要要求先有。我想講嘅係,你趕收工你可以喺我入嚟前同我講你地幾點收,俾我地自己斟酌夠唔夠時間食;又或者你可以直接同我地講打烊啦。而唔係你俾我入嚟食嘢但俾晒面色我睇話我阻你收工又發晒我脾氣咁掉晒啲嘢喺度就算。一餐飯,除左食物質素,服裝態度都好緊要,食個晚餐你係咁催促,最後我地兩個人好努力地45mins食晒啲嘢。講返食物先,我地嗌左個菠蘿海鮮炒飯,個飯嘅海洋係冰鮮嘅蝦,魷魚同青口,冇味的,
講返食物先,我地嗌左個菠蘿海鮮炒飯,個飯嘅海洋係冰鮮嘅蝦,魷魚同青口,冇味的,個飯係得啲菠蘿嘅酸酸甜甜同啲飯咸咸地外,完全冇海鮮應有嘅味道。
然後就係一個椰汁雞湯,佢係用粉開出嚟而唔係煲嘅果一種,所以得個酸味,既唔鮮又唔甜,香料都煲小小做下樣,冇味嘅。
跟住明爐烏頭,條魚上嚟煲凍嘅,要靠佢個爐嘅整熱,但著唔夠5分鐘就熄左,凍住食。佢個汁唔夠味或者因爲唔夠熱,令到啲汁入唔到啲魚肉度,所以條魚係冇應有嘅酸甜味。
馬拉盞炒通菜就好大碟,但啲菜比較老,而個醬都得個咸字。
整體嚟講,咁嘅價錢,食物已經唔出眾,服務態度仲要咁差,我情願你一開始同我講你唔做我生意好過。絕對冇下次!