2024-02-09 782 瀏覽
重遊舊地,好耐冇嚟呢度食粥麵,入到去以前的兩位伯伯已經唔喺度。現在的所謂老闆娘,態度囂張,不可一世咁,所謂臭坑出臭草,連啲伙計都一樣。坐低諗住叫碗牛腩麵再叫碗粥食,可能覺得我淨係叫碗牛腩麵幫襯少,連單都冇幫我落(當時一啲唔忙,加埋我得三,四個客),等咗好耐唔對路,見隔離枱入客叫埋嘢食,嘢食都落埋枱。我就問個樓面阿嬸有冇幫我落碗牛腩麵?但佢冇出聲只怒啤我,好似想鬧我咁,麵檔師傅啱啱行過聽到就即刻整返碗麵俾我。阿嬸!你漏單,我問聲啫,仲要兇我?當然已經冇晒mood,嗱嗱聲食完就走,粥都唔想食,出門口俾錢,個老闆娘找錢時仲要擰歪面多謝都冇聲...真係貼錢買難受...俾錢受佢氣!請都唔會再去!食物方面,牛腩仲食得吓,但已經冇以前兩個伯伯做嘅咁入味
食物方面,牛腩仲食得吓,但已經冇以前兩個伯伯做嘅咁入味