2016-06-01 352 瀏覽
呢間係荃灣大鴻輝的日式放題 - 瀛舍,如果我要俾一個Grade 它的話,我會俾「Unclassified/ Catastrophic」,他係我有記憶以來,食過最差的餐廳(沒有之一)。今日因為想俾自己休息下,又唔想走太遠;所以請咗假,同媽咪行下荃灣;諗咗有d 時間,食下放題都好;點知幾十樣食物,勉強合格的只有兩樣 – 羊架同芝士年糕。我媽見到相鄰的三個十六七歲的男仔,最初食刺食時大叫中伏,之後將d 刺身塞入個汽水罐到,開始order d 熱食,但不夠一會也完全投降,終於決定專心傾計。至於我同呀媽,就決定繼續戰鬥,但事實唔會因此而改變。刺身唔夠新鮮,即時放棄是必然既;之後所上碟的:熱食唔熱,我地一步步走向安全章,點知係呢間餐廳,無野係唔伏既。蕃薯又乾又硬又凍、燒菠蘿變生菠蘿、連燒蝦都霉曬。雞肉串的肉質係直情散既… 至於雞翼雪味完全未除… 你知唔知要呢兩樣野都要放唔入口,有幾難?最後去到甜品,個泡芺係表面乾曬既;有個士多啤梨大福,我媽後生以前做過日式餅店,她話如果唔係放咗三五七日都唔賣出去,絕對唔會可以硬到咬唔開。

2016-06-01
$162.8 (午餐)