2022-09-23
作為一名 Cafe 控~ 平時 bookmark 住好多想去想試嘅 Cafe,今次就去左呢間波希米亞風設計嘅不籽是咖啡啦~ 舒服又柔和的米白色裝修,好適合傾計同 chill 個一個地方 😆 有啲位個地下有碎石仔,真係好有大自然的感覺,佢裝修都有落左心思的 😉炙燒鮭魚腩蘆筍明太子燉飯賣相 fancy 又好好食!充滿魚香又唔會太漏,配埋明太子嘅香味,味道豐富又有咬口,但又唔係死硬 👍🏻 炸雞配蜜糖芥茉醬都算清新,雞唔會好油膩,個底鋪滿生菜可以中和個熱氣感,不錯不錯 😌焦糖香蕉配榛子醬牛角窩夫 第一次食牛角窩夫,好得意好好食!窩夫樣但有牛角包鬆鬆脆脆的口感,必食 😍 伴碟嘅核桃雪糕好多核桃粒粒,麻麻地雪糕嘅我都停唔到口 🙈Matcha Latte & Hazelnut Latte口感順滑,奶嘅比例幾好,啡底夠香~呢度真係坐得好舒服,空間感都幾好,坐滿都唔會話好壓逼,燈光傢俬同配色都會令你好放鬆,出面仲有好靚嘅打卡位,不過長期都有好多人謀住的 😂 本人極力爭取下次再去可以打下卡 🙈
炙燒鮭魚腩蘆筍明太子燉飯
炸雞配蜜糖芥茉醬
焦糖香蕉配榛子醬牛角窩夫
Matcha Latte & Hazelnut Latte
口感順滑,奶嘅比例幾好,啡底夠香~