2009-03-28 5 瀏覽
尋日叫朋友陪我試哩間野.去到睇出面餐牌等左陣就有位, 係o係間鋪後面既, 望商場既走廊放左幾張台同埋個雪櫃咁當然坐o係鋪入面個感覺會比較好一聽到海鮮好多人都覺得埋單會好貴睇到餐牌價錢都ok, lunch 既話$38-$58不等, 而dinner就會貴$10左右$38 有d 焗飯, 焗豬同海鮮焗飯, 一場黎到"海鮮"站, 點都唔會唔食海鮮掛友人叫左焗飯, 小弟就要左個$48 既海鮮湯飯.朋友既焗飯先到, 眼見隻蝦真係幾大隻, 就咁睇已經覺得食落口係爽口試左啖焗飯, 白汁唔漏, 芝士好重味, 仲好似食pizza 咁拉住, 果然唔錯但朋友們都認為塊魚較鹹湯飯, 望個樣尚算可以啦, 有隻細鮑魚, 係鮮鮑, 有殼架, 都係第一次食. 仲以為佢會比罐頭鮑片, 我真係睇小哩間野啦有隻蜆, 大大隻, 都好鮮有兩塊炸魚, 雖然已經浸林左, 都好食, 塊魚唔鹹 而且d 魚食落好清好鮮, 唔似平時小菜d 班腩咁魷魚有幾片, 好易咬開, 唔會太un湯底好清新, 飲第一啖就覺得好似係一堆海鮮浸出黎既味道咁, 冇乜味精既感覺, 真係好正中等價錢, 但唔駛加一, 食到d 咁鮮既料, 唔錯外賣既話仲有湯送, 堂食要加
尋日叫朋友陪我試哩間野.
放左幾張台同埋個雪櫃咁
當然坐o係鋪入面個感覺會比較好

一聽到海鮮好多人都覺得埋單會好貴
友人叫左焗飯, 小弟就要左個$48 既海鮮湯飯.

但朋友們都認為塊魚較鹹

仲以為佢會比罐頭鮑片, 我真係睇小哩間野啦

有隻蜆, 大大隻, 都好鮮
有兩塊炸魚, 雖然已經浸林左, 都好食, 塊魚唔鹹
而且d 魚食落好清好鮮, 唔似平時小菜d 班腩咁
魷魚有幾片, 好易咬開, 唔會太un

中等價錢, 但唔駛加一, 食到d 咁鮮既料, 唔錯
外賣既話仲有湯送, 堂食要加$6.

見到人地食龍蝦伊麵, 隻蝦好大隻o係面, 下次真係試下
鮑魚海鮮湯飯
海鮮焗飯