2016-12-17 444 瀏覽
今日去咗沙田返工, 放工咁啱係下午茶時間。於是就喺附近同同事搵啲下午茶食。 見到呢間茶餐廳門口都坐得幾多人,就即管入去試下。 我好鍾意去小店食嘢,覺得佢又有人情味啲嘢食唔會差得去邊 ,但係呢一間絕對係出乎我意料之外。 叫咗個吉列豬扒薯條, 朋友就叫咗個乾炒牛河。 值得一提係價錢絕對唔平,差唔多要成四十蚊一個,乾炒牛河仲要42蚊。朋友嘅乾炒牛份量細到嚇親我, 基本上大約係一個飯碗嘅大小,我心諗下午茶都唔使咁貴。 跟住就輪到我嗰個吉列豬扒薯條啦,塊豬扒乾爭爭超薄,炸粉絕對厚過肉, 薯條太少唔會超過十條,而且係硬掘掘嘅。 餐飲叫咗好立克,飲落去淡茂茂, 都唔知有冇落咗半茶匙好立克粉 。宣佈呢間嘢從此 blacklist
吉列豬扒炸薯條