2018-07-15
放假日先黎落雨,於是近近地去左屋企附近既廣華街覓食!發現細個成日幫襯開既茶餐廳轉左為'阿來東南亞風味',主打星馬菜和泰國菜等等東南亞菜式餐廳燈光明亮,感覺整齊潔淨$50左右既set lunch有各種類選擇,包埋餐飲,另加$12仲可享升級小食,都幾抵食!點左麥皮蝦,一個菠蘿炒飯午餐,再另加左兩款升級小食先黎既係小食: 蛋黃雞翼,表面沾滿咸蛋黃既單骨雞翼好香脆,帶蛋黃香之餘仲有少少起沙,內裡保持肉嫩,正啊!菠蘿炒飯都幾足料,裡面有海鮮、提子乾、蛋絲、肉鬆等等。成個飯幾夠味且香口,不錯哦然後係我最期待既麥皮蝦。有八隻咁多!蝦炸得金黃酥香,幾厚肉,質地爽實!粒粒分明香脆的麥片粒都好食,我中意用黎撈飯食最後係甜品: 椰汁芋頭西米糕。甜度適中,芋頭粉糯,椰汁香濃,很好味的啊!熱奶茶係茶餐廳絲襪奶茶既水準,茶香奶滑店員既服務態度都好好喔!細心又勤力收碟,仲會關心我地覺得食物好唔好食,抵讚
熱奶茶係茶餐廳絲襪奶茶既水準,茶香奶滑