2018-12-28 61 瀏覽
今日A先生帶我來食和牛🤤🤤門面望落已經好吸引,睇到一大堆新鮮海鮮😆我地叫左個二人套餐-牛石二人和牛會席$818,包左沙律,刺身,燒肉拼盤,炒豚肉,日式炒野菜,飯同埋甜品🤪前菜係蟹子沙律🥗青瓜絲爽口,配上粒粒蟹子,開開胃先🤓刺身會根據當日新鮮刺身,廚師發板其中三款,全部都好新鮮,小小脂肪,色澤又靚尤其欣賞佢嘅厚切三文魚🍣牛盛有四款,伊藤和牛A4西冷,肉眼背峰,牛小排同埋牛舌🐮全部嘅雪花都分佈得好靚,色澤又好睇,望落已經流晒口水😋放喺呢個麥飯石上面燒,餐牌介紹話呢個石會釋出礦物質幫助消化,而且有別於平時嘅燒烤爐,唔會放出有害物質😳和牛果然係有入口即溶既感覺🤩,雖然有油脂感比較重,但同時更加帶出牛香,而且好滑嫩!仲有燒豚肉,有少少類似豬頸肉嘅感覺🤓一邊食炒菜一邊燒肉撈飯,呢個配搭令到燒肉冇咁油膩,炒雜菜亦都好香☺️我仲叫咗最鍾意嘅波子汽水添🥰
今日A先生帶我來食和牛🤤🤤

門面望落已經好吸引,睇到一大堆新鮮海鮮😆

前菜係蟹子沙律🥗青瓜絲爽口,配上粒粒蟹子,開開胃先🤓

刺身會根據當日新鮮刺身廚師發板其中三款,全部都好新鮮,小小脂肪,色澤又靚
尤其欣賞佢嘅厚切三文魚🍣

仲有燒豚肉,有少少類似豬頸肉嘅感覺🤓

我仲叫咗最鍾意嘅波子汽水添🥰