2013-02-23
獲邀嚟到呢間又一城新開張嘅特式泰菜試食,實在期待~聽聞呢間餐聽喺泰國好受歡迎,今次嚟到感受一下,果然聞名不如見面!飲品相當特別,尤其綠色果杯,oriental Kiss感覺有尐似飲開嘅咸柑桔或咸檸七咁,但其實係話梅配上鮮搾石榴汁,好清新!少少咸味咁~經理推介嘅ice lemon tea, 估唔到除左香港有級茶冰,泰國都有檸茶冰喎!招牌脆炸單骨雞翼雖然未係完全起骨,但都啱晒懶人享用~ 得一條骨~唔洗煩點咬兩條骨中間嘅肉~食相又唔靚仔~香口小食~傾計飲野配佢就一流特色家鄉羊肉串本來以為好濃味嘅羊肉串, 點知又係出奇嘅清新~配埋一串薄切青瓜吸左少少羊肉醬汁~ 特別!感覺類似泰式刺身蝦,香香嘅蒜頭味,加上少少酸辣,配上三文魚刺身~又係另一種感覺!特別!全餐最欣賞嘅﹣泰式銀魚柳意大利麵銀魚柳嘅感香完全融入意粉中,咸香鮮味~ 中意濃味嘅朋友必試!泰式炒螺絲粉就好似泰式炒金邊粉換做螺絲粉咁,雖然未見好特式,但可以用叉一啖啖咁吉嚟食既“泰式炒金邊粉” 又夠新鮮啦掛~墨汁水牛芝士漢堡!?水牛芝士口味清淡,墨汁包,本來好似九唔搭八咁,但食落又完全無問題,唔知係咪泰國人食唔慣生牛肉,漢堡肉好似熟左少少,不過
香口小食~傾計飲野配佢就一流
本來以為好濃味嘅羊肉串, 點知又係出奇嘅清新~
配埋一串薄切青瓜吸左少少羊肉醬汁~ 特別!
水牛芝士口味清淡,墨汁包,本來好似九唔搭八咁,但食落又完全無問題,唔知係咪泰國人食唔慣生牛肉,漢堡肉好似熟左少少,不過肉質上盛,如果做返個七成熟就超掂!
可愛嘅外貌,有士多啤梨做醬,有炒青瓜做配料,有傳統煙肉芝士,啱晒一班朋友唔同口味!
呢個牛肉口感嫩滑得多~ 三文治烘過加上濃濃嘅牛油~ 超夾!
Coconut Crepe Cake 同 芒果糯米飯
因為呢兩個嘅椰子味非常出色!新鮮椰汁味就係特別唔同!
中意食泰菜嘅你又想試下唔同嘅感覺, 呢度就係一個好選擇!