2023-02-23 97 瀏覽
近幾年台式茶飲店係香港大行其道,幾乎每條街都會有茶飲店~今日朋友話未試過堅果奶茶就去左搵NUTTEA~記得第一次見到NUTTEA既時候其實係係新蒲崗,短短幾年佢已經開左好多分店~港島都見到佢既身影。今日我地兩個試左人氣排行榜既頭兩位--伯爵朱古力堅果奶蓋茶同埋宇治金時堅果奶蓋茶伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48同其他奶蓋茶唔同既係奶蓋本身亦係用左朱古力製作,整杯都充滿住可可香味,奶蓋本身好RICH 而下面既茶底亦有好香既堅果同茶香味~加埋一齊會中和左膩感我簡左半糖都覺得夠甜,而且食到堅果既感覺好似好健康罪惡感減一~~宇治金時堅果奶蓋茶 $47朋友簡左喱一款宇治金時堅果奶蓋茶,大力讚佢唔算好甜又有好出既抹茶香味!!喱一款既奶蓋味道冇咁強烈,相對朱古力比較清新,亦會感受到多D茶底既香味飲得多普通台飲,偶然轉下口味飲堅果奶茶都覺得好正!!
就去左搵NUTTEA~

伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48
我簡左半糖都覺得夠甜,而且食到堅果既感覺好似好健康
罪惡感減一~~

宇治金時堅果奶蓋茶 $47

飲得多普通台飲,偶然轉下口味飲堅果奶茶都覺得好正!!
2023-02-21