2017-05-20
茶木喺10/5進駐咗megabox,同其他分店唔同嘅係呢度居然有早餐食,聽講係商場硬性規定嚟,我係上星期六發現嘅,但因為當時已經買咗麥當當所以試唔到,睇過佢餐牌知道佢有好幾個餐,而且全部都唔算貴,今日...終於買咗其中一個返去試喇!我食嘅係紐倫堡腸配板煎雞扒餐,加埋杯飲品都唔駛40蚊真係好抵,要知道餐飲包嘅飲品唔係一般嘅奶茶咖啡,連珍珠奶茶同紅豆豆漿都有得揀,而且凍飲係唔駛另外加錢嘅(凍咖啡除外),食過茶木嘅都知散買杯飲品閒閒地都要30幾蚊啦!而家咁嘅價錢就可以食埋個早餐仲唔係超值?講返食物先,除主菜紐倫堡腸同雞扒外仲會跟埋配菜,包括肉鬆餐包,煙燻培根,紫薯餅,焗茄黃豆同有機水耕菜;肉鬆包鬆軟,培根唔乾,紫薯餅唔太甜仲好香紫薯味,水耕菜好新鮮,全部都好好味;主菜紐倫堡腸唔會死鹹,雞扒好嫩滑,整體質素中上有餘,下星期會去試吓佢個直布羅陀腸鱈魚扒,希望都係咁好食啦!