The butterfly room一直都被稱為全港最難book既下午茶,價錢絕對唔平💰一份下午茶set $998/2ppl,最多人提應該係佢地既甜品車,店員會推到客人檯前,逐一介紹甜品同埋可以無限refill,但同時亦係我比較失望既地方,因為甜品冇特別好食,而且朱古力車消失了…😣鹹點 (❌Refill)大蝦沙律、青瓜魚籽配煙三文魚、黑松露蛋、牛油果柚子蟹肉,共4款口味既三文治,三文治帶濕潤軟熟,唔會好乾,本人比較喜歡牛油果柚子蟹肉☺️英式鬆餅 (⭕️Refill)有原味和提子味,配奶油、士多啤梨醬和招牌橙皮醬,橙醬味道幾清新😋仲有少少橙皮,鬆餅口感厚實富牛油香,不過唔太熱同埋有點乾,食左半個就放棄左🙈蕃茄芝士濃湯(❌Refill)每人只得一杯,味道幾有驚喜😍上面泡沫係芝士打成,好似飲緊一杯濃縮既蕃茄湯,酸酸甜甜又有芝士咸香味,好飲👍🏻甜點架(❌Refill)黑森林蛋糕、柚子芝士蛋糕、草莓撻、泡芙,四款甜品都比較普通,特別係泡芙,外皮已經唔脆,腍左😕草莓撻相對較好,口感仲有脆度,同埋唔會好甜膩Pastry, Confectionery Trolley (⭕️Refill)拿破崙真係必食🥰外皮

鹹點 (❌Refill)

英式鬆餅 (⭕️Refill)

蕃茄芝士濃湯(❌Refill)

甜點架(❌Refill)

拿破崙真係必食🥰外皮挺身鬆脆,酥皮呈波浪狀坑紋,入面夾住雲呢嗱忌廉入口順滑,不會過甜,沒有膩感,其他都冇咩特別,因為我本身黎係想主力食朱古力類甜品😖但最近轉左menu,所以好多款式都唔同左,期待愈大,失望愈大😢
2022-06-26