2020-07-08 115 瀏覽
下午茶時間在沙田市中心揾嘢食,商場大部份都連鎖餐廳,中西日乜都齊。隨心睇下想食乜就行入去啦~ 黎到餐廳門口,因為好想知喺份量上下午茶同午餐會唔會差好遠,職員都細心講解,所以就入左去食。下午茶份量的丼同午餐只係相差少許,所以未食lunch 的小妹希望夠飽。帶著長輩去食,所以有熟嘢揀好緊要,於是點左鰻魚玉子丼 同 我點左三文魚牛油果丼。丼的份量唔細,碗夠深,鰻魚玉子丼,飯質軟香、玉子正常而鰻魚亦有四五件,飯有少許鰻魚汁,芥末係高級少少,唔係平價自助壽司好似泥膠嗰種,唔太辣但香。而三文魚牛油果丼,牛油果有約四分一個,切成薄片,而三文魚火炙至半熟,帶有油香。撈埋醬油級芥末一齊食十分滋味。

下午茶三文魚牛油果丼
下午茶玉子鰻魚丼