2018-08-12 95 瀏覽
係太子行開街,又到搵食既時候。由於唔算太餓,加上天氣又炎熱到無乜心情,只想食小小暫時醫下肚。但附近都係地道既茶餐廳多,唯一見到有間餃子店,又符合我食小小既要求,就入去試下加抖抖氣!入到去感覺比較自助,可能係小店,招呼無乜,茶水自便。求求其其叫左兩個小食,真心依個價唔係平。但最嬲既係我地落完單唔夠三十秒,到隔離枱食客落單,竟然有店員提示下午茶時間到,需否轉過張點餐紙落單。嘩,聽到依句火都黎呀,點解隔離枱有提,但我地就無不突止,仲要無service呀!涼拌青瓜,只係室溫而唔係凍既,賣相又唔得。完全同我預期既相差太遠,重要有大量芫茜混入青瓜當中而唔係放面作拌碟,對於唔喜歡食芫茜既人簡直係惡夢,而且味道淡口,又唔咸又唔辣,只有青瓜本身清新既感覺。由於賣相同味道完全唔掂,唯有自己整色整水,加d辣醬即刻變左第二碟菜,辣味帶起左成碟青瓜既靈魂,咁先好反小小,味道無咁寡!至於餃子,加煎要另外收費。見就見係即場包唔係現成貨,但味道同饀方面都真係無乜特別。韮菜既香又唔係好覺,津白既甜又無乜,好普通!價錢又貴,44得10隻,好食就貴d都無所謂,最慘係唔好食又唔抵食。青瓜又係,某連鎖米線鋪平過佢又好食過佢。最

涼拌青瓜

涼伴青瓜  加辣後

雙拼  韮菜鮮肉  津白鮮肉

最嬲都係下午茶時間但無提我地繼續收午市既單!

下午茶