2022-03-04 3033 瀏覽
疫情下😷的情人節,男朋友好窩心咁揀咗一間位於鬧市中的浪漫💕餐廳。 就算係午餐,遠眺維港景色,天空蔚藍🌤, 環境幽美,倒算是另一種的浪漫🌹餐廳🍴推出「情人節維港景觀精選早午餐」,餐牌有各款🥗🥙前菜、意粉🍝、主菜、甜品🍮。 按照自己的喜好,可以額外加錢轉換其他食品,款式也算不錯😌前菜🐙🥗:薄切八爪魚🐙配魷魚🦑沙律🥗和青檸汁🍋 ~ 壓扁了的八爪魚🐙,令我想起好似日本🇯🇵江之島既八爪魚餅做法,好薄身,擺碟幾靚。 配上青檸汁,好fresh 👍🏻🍄黑松露野菌忌廉湯🥣 🍶日本清酒煮蜆 (升級加$68)~ 飲咗幾啖清酒(湯),幾鮮甜,但,蜆肉不多😉意粉 🍝墨魚扁意粉配番茄🍅墨汁和麵包屑 ~不知為何,對墨魚汁意粉有情意結,好喜歡佢嘅味道。不介意吃到滿咀都是「烏卒卒」😂。 意粉有3隻墨魚🦑,都大大隻,好有𡁻口蕃茄汁和牛面頰意大利飯 (升級加$68)~ 🐮牛面頰好嫩好淋,不錯👍🏻主菜兩個都點了「香烤安格斯牛柳、牛油虎蝦配自家製🍷紅酒汁」~ 🤵‍♂️沒有問我哋🥩要幾多成熟,然而,上枱後,🥩牛柳沒有血水,又唔靭,手勢不錯😌 另外,還點了2杯飲品試試🍸🍹,飲品都調得幾好飲,杯cocktail 無論係顏色或味道都好

前菜🐙🥗:

🍄黑松露野菌忌廉湯🥣

意粉 🍝

主菜

另外,還點了2杯飲品試試🍸🍹,飲品都調得幾好飲,杯cocktail 無論係顏色或味道都好清新👍🏻。 Mocktail 我就揀咗杯甜甜哋既配搭,甜甜蜜蜜😍

🍸Signature Cocktail Selection:
Oriental Summer - Yuzu Gin, Pineapple, Lime, Cucumber, Fresh Mint

🍹Signature Mocktail Selection:
Aloha Shaka - Peach, Mango, Coconut

最後,我哋追加咗2份🧀🍰日本芝士蛋糕,完美地吃罷這餐飯💕🍽

餐廳環境不錯,遠眺維港景色,分為室內及露天雅座。 由於是酒吧型式,枱與櫈的設計以休閑為主,若轉為吃飯,枱就相對比較矮小,要彎腰就住嚟食😌

慶祝紀念
情人節