🇭🇰下一站🚦旺角通菜街《喜煌點心🆚牛肉世家🐮專門店》🥢🫖香港特色🚇港鐵車廂主題🚟新舊交融🔥🌪️用心製做點心打卡店📸❤️❤️🙋🏻‍♀️呢間「喜煌點心🍱牛肉世家專門店」收藏好耐,終於黎到朝聖打卡🤗🤗原來距哋是係四代被牛養大的家族,太爺在廣東賣牛起家,爺爺將家業遷至香港,希望將祖業發揚光大🔥🔥樓高兩層各有特色🎬上層是港鐵主題,百分百還原港鐵車廂💯地下是舊式戲院場景🎞️ 鋪頭牆上有經典香港電視Poster🎦鍾意懷舊金典戲迷朋友絕對會鍾意🤩門口牛肉檔場景是喜煌對食客們的保證:每日新鮮牛肉做!即叫即蒸♨️♨️大門位置還有仿牛肉檔的打卡位📸想要去打卡就早一點去啦💃🏻💃🏻🙌🏻🙌🏻❤️‍🔥「一個人的浪漫」精選點心8件✨以九宮格盛載著八款經典點心,燒賣來說我一定是傳統酒樓派🫶🏻🫶🏻燒賣底部好大只蝦🍤其中^三文魚春捲^深得我心😋😘❤️‍🔥雞翼蔥油撈面配湯✨撈面香油彈牙,雞翼煎得好啱我口味,皮少脆身,雞肉夠滑外脆內軟👏🏻今日的湯為好滋補木瓜雪耳湯,老火靚湯絕對「世一」🏆🏵️❤️‍🔥5款半價點心✨✨1️⃣芥末沙汁三文魚春捲(必試❗️)三文魚吃得出是新鮮的味道,春捲內夾住2-3塊爽口的青瓜,搭配芥末沙汁太棒了🎉🎉口感絕對係新奇又驚喜😍😍2️⃣蜜

❤️‍🔥「一個人的浪漫」精選點心8件✨

❤️‍🔥雞翼蔥油撈面配湯✨

❤️‍🔥5款半價點心✨✨
1️⃣芥末沙汁三文魚春捲(必試❗️)
2️⃣蜜瓜炸鮮奶
剛上枱已經聞到蜜瓜味,咬一啖亦是香甜的蜜瓜味炸鮮奶,外脆內軟真材實料不是化學味道,很讚喔👅👅
3️⃣XO醬炒腸粉
現炒的夠鑊氣又帶點辣味,因為醬汁是辣味Xo醬,用紅蘿蔔、芽菜伴碟,色香味具全🌶️🫑
4️⃣紫薯南瓜小丸子
5️⃣海苔香煎蘿蔔糕

❤️‍🔥十款半價點心,全日供應✅✅
❤️‍🔥$5刮刮咭,內有不同優惠,所得款項會捐贈給毛孩,有得玩又幫到毛孩🧸
❤️‍🔥生日優惠送大壽包🎁💝
❤️‍🔥特別讚一讚店員啊Ray👍🏻全程樓上樓下帶位加解說😆詳細介紹餐點😋主動幫手影相📸今時今日咁樣的服務態度👏🏻👏🏻要俾五粒星啦🎉🎉🎈🎈

🥢喜煌點心🆚牛肉世家 專門店 @hay_wong_dim_sum
📍:旺角通菜街17號地鋪

#旺角美食 #蝦餃 #點心 #foodie #高質 #香港美食 #打卡 #Kol #hkiger #blogger #港式茶餐廳探店 #茶餐廳天花板 #老字號 #點心 #地道老字號 #粵菜 #飲茶文化 #香港吃喝玩樂 #香港潮什麼