2017-05-06 2057 瀏覽
新開張試業,大家來試,所以要等15分鐘先有位,比咗個廳房我哋,不過廳房嘅門口好隱蔽,比大廳啲枱頂住,入房好闊落,仲有陣裝修味(開咗之後好啲),冷氣都未開,啡米色主色,地方企理,但啲地氊好多毛球,好污糟,落單之後食物陸續到!晶瑩蝦餃皇(特)皮煙韌,蝦肉同荀爽口!有肉汁!好味蟹籽燒賣(大)燒賣大粒,有肉汁,賣相唔精緻!一般鮮竹牛肉球(小)牛肉球落咗喼汁,酸酸地開胃,牛肉滑馬蹄爽!幾好豉汁蒸鳳爪(大)無食蘿蔔千絲酥(大)酥皮酥脆,好鬆化,蘿蔔絲餡清甜,好味鮮蝦腐皮卷(大)腐皮脆,餡料鹹香!好味!咸水角(小)皮香脆煙韌,餡料鹹香唔多流沙包(中)無食白灼菜心(大)爽口幾脆!豉油汁!北菇綿花雞(精)無食薑蔥牛柏葉(大)牛柏葉爽!黑椒金錢肚(精)牛肚比較梅,一般馬拉榚(中)鬆軟!潮州粉果(小)粉果皮煙韌,花生粉葛粒爽脆!好味豉汁蒸排骨(大)無食牛肉腸(大)腸粉皮一般滑,牛肉滑叉燒包(小)無食炸雲吞(中)外皮炸得脆,蝦肉爽口,點埋酸甜汁開胃好味!煎堆仔(中)芝麻香,皮煙韌,芝麻餡好濃好味!唔會太甜!好味煎蝦米腸(大)煎得香脆,腸粉煙韌,加甜鹹油鹹香好味!灼唐生菜(大)爽脆好味咸菜胡椒豬肚(精)咸菜太淋
晶瑩蝦餃皇(特)皮煙韌,蝦肉同荀爽口!有肉汁!好味
蟹籽燒賣(大)燒賣大粒,有肉汁,賣相唔精緻!一般
豉汁蒸鳳爪(大)無食
蘿蔔千絲酥(大)酥皮酥脆,好鬆化,蘿蔔絲餡清甜,好味
鮮蝦腐皮卷(大)腐皮脆,餡料鹹香!好味!
咸水角(小)皮香脆煙韌,餡料鹹香唔多
流沙包(中)無食
白灼菜心(大)爽口幾脆!豉油汁!
北菇綿花雞(精)無食
薑蔥牛柏葉(大)牛柏葉爽!
黑椒金錢肚(精)牛肚比較梅,一般
馬拉榚(中)鬆軟!
潮州粉果(小)粉果皮煙韌,花生粉葛粒爽脆!好味
豉汁蒸排骨(大)無食
牛肉腸(大)腸粉皮一般滑,牛肉滑
叉燒包(小)無食
炸雲吞(中)外皮炸得脆,蝦肉爽口,點埋酸甜汁開胃好味!
煎堆仔(中)芝麻香,皮煙韌,芝麻餡好濃好味!唔會太甜!好味
煎蝦米腸(大)煎得香脆,腸粉煙韌,加甜鹹油鹹香好味!
灼唐生菜(大)爽脆好味
咸菜胡椒豬肚(精)咸菜太淋,爛晒!豬肚都太老!差!
手拍青瓜($28)有埋雲耳,青瓜爽脆,酸汁開胃!
蜜椒雞中翼($33)皮脆汁蜜甜,雞翼肉質嫩!好味
潮式糯米卷(優)包身鬆軟,糯米蒸得透,好甜糯!
迷你福建炒飯($48)無食
茶位$7

食物其實幾好,女侍應部長都有禮有笑容,不過上菜啲姨姨同婆婆,就完全唔理人,好似我攞飛行入去搵張枱,沿途嘅上菜姨姨係無視你(即係連視線同回應都唔比嗰種)我哋坐房,上菜時想剪開啲食物,佢哋架車係無鉸剪嘅,亦都唔會回應你剪嘅訴求!

新開業,仲有啲細位要執!
2017-05-04
15 分鐘 (堂食)