2022-10-13
之前同朋友嚟食過串燒覺得唔錯,今日咁啱又經附近就嚟試下烤魚佢呢到除左酸菜魚,香辣烤魚,仲有一款出面比較少有嘅醬香野菌烤魚。我其實想試下新口味,不過朋友情迷酸菜魚,唯有就下佢。佢呢到可以揀鱸魚同江圍魚,我地試下江圍魚。除咗魚我哋等緊之前就叫咗一個芥末脆魚皮,都係朋友話揀,我第一次食,估唔到咁好味,口感好特別,好似海蜇咁,但又無咁厚,薄身得嚟又有咬口,加埋淡淡芥末味,完全食唔出係魚皮,好醒神同清新,加埋青瓜一齊食非常爽口,絕對推介。本身個酸菜魚已經好多材料,我地點左午餐肉加落酸菜魚,純粹個人好鐘意食。 酸菜魚一送上都非常吸睛,滿滿嘅芫荽蔥,個底有豆卜,蓮藕,枝竹,白蘿蔔,全部吸收晒湯汁,入晒味又夠淋,好好食! 而江圍魚,好大條魚,份量十足,肉質較實在,個人覺得較鱸魚可以吸收到汁,連埋酸菜一齊食,唔會太咸,啱啱好,好味道。最連我地滿意同有驚喜係嘅飲品,點左杯檸檬百香果同火龍果多多,通常食酸菜魚都係得王老吉或者其他涼茶啤酒系列,呢兩杯特飲,實在太好味,真材實料,粒粒嘅百香果籽,配搭檸檬汁好開胃,火龍果多多用紅火龍果,加埋益力多,甜得嚟又好香。