2022-11-07
朋友喺上環收工,呢日接佢收工順便食飯,佢話有同事推介佢呢間好靚嘅餐廳,上網睇相已經好吸引,所以一早打算喺度食。餐廳座位闊落,而且感覺好舒服,裝修好靚,我地一人點左一個主食。吉列咖哩魚柳配白飯($88):平常可能吃吉列咖哩豬扒比較多,這裡有吉列魚柳覺得很特別,所以決定試一試。吉列魚柳有4條,大大條炸到脆卜卜又鬆化,魚柳好滑咖哩汁好香濃,帶有甜味,配白飯一流薯仔有3件,煎得香口,薯味豐富配上中華沙律,非常清新All Day Breakfast ($118):賣相真係好靚,顏色配搭極佳滑蛋份量多,亦很香香腸夠大條,有芝士味煙肉咸味適中,脆口之餘不會乾身煙三文魚很鮮味,捲成花很吸睛麵包皮脆包很軟熟蔬菜清新,配上微酸的沙律醋很開胃牛油果切成片,圍成圓形,廚師的心思值得一讚,而且牛油果熟度和柔軟度剛好,口感細膩凍香濃朱古力($48):朱古力味非常香濃,而且飲落有朱古力碎咬真材實料火龍果荔枝特飲($48):紅肉火龍果有一串放喺杯面,設計精緻飲品偏重荔枝味荔枝味好清新,真材實料,唔會溝左水沖淡呢間餐廳環境靚,食物又靚又好味,而且環境好適合同朋友來聚會。餐廳仲有其他菜式,連海南雞飯都有。
吉列咖哩魚柳配白飯($88):
吉列魚柳有4條,大大條
炸到脆卜卜又鬆化,魚柳好滑
咖哩汁好香濃,帶有甜味,配白飯一流
薯仔有3件,煎得香口,薯味豐富
配上中華沙律,非常清新
All Day Breakfast ($118):
賣相真係好靚,顏色配搭極佳
滑蛋份量多,亦很香
香腸夠大條,有芝士味
煙肉咸味適中,脆口之餘不會乾身
煙三文魚很鮮味,捲成花很吸睛
麵包皮脆包很軟熟
蔬菜清新,配上微酸的沙律醋很開胃
凍香濃朱古力($48):
朱古力味非常香濃,而且飲落有朱古力碎咬
真材實料
火龍果荔枝特飲($48):
紅肉火龍果有一串放喺杯面,設計精緻
飲品偏重荔枝味
荔枝味好清新,真材實料,唔會溝左水沖淡