餐廳: 享慢煮意 (善慶街)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: 享慢煮意 (善慶街)
資訊:

2021-05-20 30 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️相信多人都係比fusion 流心牛角包吸引咗過嚟食野🍽小編都唔例外 ✍🏻最近推出既Afternoon Tea 😈每一樣食物都非常精緻 CP值亦都相當高🙌🏻❶3 Layer Afternoon Tea Set 👯 $258 (for two)‍♀️✨《5款鹹點》香煎黑松露北海道珍寶帶子🐚西班牙黑毛豬腩🐷蟹肉牛油果三文治🥪慢煮雞沙律卷🌯龍蝦湯流心牛角包🥐 (+$28)鹹點方面我最推介餐廳嘅招牌菜 -牛角包🤩對於第一次食龍蝦湯牛角包既小偏黎講感覺好新穎 味道亦都不過不失👩🏻‍🎨牛角包焗得非常鬆脆⏲切開既一瞬間 熱辣辣既龍蝦湯如泉湧向外流🌊食嘅時候記住捉緊呢個影相位📸✨《4款甜點》招牌真空慢煮焦糖燉蛋🥚白松露芝士蛋糕🧀鮮莓酥餅🍓焦糖爆谷咖啡摩絲🍰甜點方面我最有驚喜既係煮焦糖燉蛋😋蛋香濃郁又滑溜 🥰另外底部加入自家製紅莓醬🫐剛好中和整個焦糖燉蛋既甜度🍬唔太鍾意食甜野嘅朋友都不妨一試🍴✨《飲品》抺茶白朱古力芝味特飲🍫 (+$25)苦澀既抹茶正好平衡返白朱古力嘅甜度🍵厚厚嘅奶蓋 令入口時多左一份芝士鹹香🥛黑墨嘅咖啡☕️(+$25)呢一個飲品係為全素食者而設🥬上枱時會清晰見到如水墨般嘅紋理
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

香煎黑松露北海道珍寶帶子🐚
西班牙黑毛豬腩🐷
蟹肉牛油果三文治🥪
慢煮雞沙律卷🌯
龍蝦湯流心牛角包🥐 (+$28)

鹹點方面我最推介餐廳嘅招牌菜 -牛角包🤩

另外底部加入自家製紅莓醬🫐
剛好中和整個焦糖燉蛋既甜度🍬
唔太鍾意食甜野嘅朋友都不妨一試🍴

✨《飲品》
抺茶白朱古力芝味特飲🍫 (+$25)
苦澀既抹茶正好平衡返白朱古力嘅甜度🍵
厚厚嘅奶蓋 令入口時多左一份芝士鹹香🥛

黑墨嘅咖啡☕️(+$25)
呢一個飲品係為全素食者而設🥬
上枱時會清晰見到如水墨般嘅紋理👾
芝麻味比咖啡更突出 互相輝映🌕

Ps:中環、堅尼地城都有分店✌