2022-01-04
今日黎到中環既哩間蠔吧。餐廳環境浪漫有情調,而且檯面有提供口罩套。餐牌有單點同套餐既選擇,亦有多款生蠔。🦪生蠔拼盤 $378 6隻CarlingfordArousa Bay - EteniaBoomer BaySpecial PattedoieOstra RegalGillardeau哩到既生蠔新鮮飽滿,檸檬用個布袋包住左,唔怕整污糟對手,中間仲有洋蔥汁俾我地調味。Carlingford、Arousa Bay - Etenia海水味好濃,質感比較爽,味道偏鹹,Boomer Bay、Special Pattedoie質感稍為creamy一啲,Ostra Regal、Gillardeau加左中間既洋蔥汁之後海水味較淡,Ostra Regal質感creamy,而Gillardeau質感較爽。🔹慢煮雞胸肉配雞汁、舞茸、西蘭花苗、酸椰菜花、黑松露薯蓉 $228雞胸肉外皮焦香,肉質結實,雞汁味道濃郁,而西蘭花苗爽脆,黑松露薯蓉打得幼滑。🔹黑松露意大利飯 $258意大利飯煮得creamy,米飯較為硬身,入口有濃濃既芝士香,面層更有唔少黑松露片。🔹自家製意大利芝士餅 $68哩到既Tiramisu入口有
餐牌有單點同套餐既選擇,亦有多款生蠔。
🦪生蠔拼盤 $378 6隻
Ostra Regal
Gillardeau
🔹黑松露意大利飯 $258
🔹自家製意大利芝士餅 $68
哩到既Tiramisu入口有較濃既酒香,面層既cream質感幼滑,底下仲有粒粒蛋糕。