2023-12-03 27 瀏覽
澳門好多葡國餐廳,但係香港選擇不多,想食一間正宗的葡國菜真的不容易。朋友介紹中上環有一間新葡國餐廳,是正宗葡國人開,我當然約埋朋友一齊去品嚐地道的葡國菜。餐廳裝修非常華麗, 用上歐洲宮廷設計而牆壁上掛上很多油畫, 好似藝術畫廊一樣, 一邊欣賞又一邊品嚐美食人生一大樂事。Arroe De Marisco葡萄牙海鮮飯二人份量 這個海鮮飯份量十足,滿滿海鮮,所有精華注入米飯中,非常鮮甜。Piri-Piri Shrimps 6 pcs這個用上Cognac 干邑,牛油及Piri Piri 汁煮成,香味俱全。再配上自家製麵包, 沾上醬汁,齒頰留香。Premium Pastel de Nara & Port wine 🍷 baked 這個葡撻即叫即做非常新鮮,而且配上葡萄牙Port Wine , 甚具特色。

Arroe De Marisco
葡萄牙海鮮飯二人份量