上環站一出有間色彩鮮明嘅cafe,座位寬躺燈光明亮,見有下午茶套餐一於試一試叉燒蛋香脆薄餅($78)你有冇諗過港式叉燒原來同意式薄餅係咁夾👀!作為流心蛋迷+叉燒頭號粉絲+簿批擁躉,呢個簡直係最佳配搭😻流心蛋澎湃到瀉,一切開係醉人的日落黃色,幾乎填滿成個pizza😋簿批有種好似食緊墨西哥脆片一樣咁脆!叉燒食得出用上豬梅肉,外焦內嫩,蜜汁滿滿,有正宗茶記嘅感覺🫶🏻面層嘅芝士份量大方,超級拉絲芝味濃🤤估唔到呢種鹹鹹甜甜嘅配搭可以咁出色,食完有種意猶未盡嘅感覺🤤推介!櫻花蝦海鮮喇沙($78)超!多!配!料!除咗必備嘅苟芽同豆卜,仲有大蝦、帶子、青口、肉丸、櫻花蝦同半邊熟蛋!蝦球爽口彈牙🦐 帶子一分為二,青口大隻,肉丸有咬口😌橙中略紅嘅喇沙顏色合格,味道夠濃,有八成正宗,湯底層次可以再豐富啲就完美了麵線質地偏淋,非常掛汁👍燕麥奶Cappuccino下午茶會跟兩杯餐飲,標準嘅拉花非常靚,奶泡厚身、啡味濃郁偏nutty 配呢啲重口味嘢就啱晒了

叉燒蛋香脆薄餅($78)

櫻花蝦海鮮喇沙($78)

蝦球爽口彈牙🦐 帶子一分為二,青口大隻,肉丸有咬口😌
麵線質地偏淋,非常掛汁👍

燕麥奶Cappuccino