=========📍上環半山小清新cafe -- 茶家🍵💛小編好鐘意去中上環嘅cafe,唔單止格局靚,氣氛又chill,令人感覺好舒服,好似身處喺屋企咁💕前排就約咗友一齊去茶家嘆早餐😍早餐時段配飲品仲有半價㗎💕----------⭐Huevos Rancheros Toast (with avocado, fried egg, thai sausage) ($118)Toast烘得幾脆😁上面就放咗Huevos Rancheros,其實就係墨西哥煎蛋,係加咗辣味蕃茄莎莎醬一齊煎,所以食落好惹味😍但辣味唔會太勁,小編唔食得辣都handle到😂另外仲放咗泰式香腸片,食落味道同中式嘅臘腸有少小似🙊牛油果軟熟creamy,整體口感好豐富😍-----------⭐Pillow Pancakes (lemon,fresh blueberries)($118)呢個pancake都等咗幾耐🙊由落單到上檯等咗45分鐘🙊不過見佢幾好食等下冇所謂啦😂pancake有三層,層層都好鬆軟好綿,仲帶微微暖意,入口嘅感覺好舒服💕syrup帶檸檬嘅酸甜,食落好清新🙊另外仲有藍莓做伴碟,好refreshing😋-----
=========
📍上環半山小清新cafe -- 茶家🍵💛
----------
-----------

----------
⭐Keemun Rose Milk Tea (breakfast set $31)
奶茶香濃,飲落順滑,玫瑰香後勁慢慢滲出,兩者味道好平均,不俗💕
---------
賣相:8/10