餐廳: 上海弄堂菜肉餛飩 (歌賦街)
資訊:

2018-05-17 58 瀏覽
覺得呢間好有小館feel 好喜歡~ 紅油抄手係我好喜歡既一個小菜 喺呢度變左一個餐 唔知道如果自己一個人食曬成碟咁濃味會唔會搞唔掂 但係我地幾個人share就啱啱好啦 個餃果然唔錯 入面既菜新鮮 同肉既比例捉得好好 味道唔錯 但係咬開肉同菜有啲分離 唔知道係咪因為肉處理得唔夠好 唔夠膠 但係個皮厚度唔錯 可以爪住足夠既汁 令到件事好balance 紅油好香 豉油定麻油既香味令人食指大動 好老套但係真係咁 唔會太辣相較之下 個擔擔麵就好辣啦 不過對擔擔麵無咩研究 就係覺得唔係真係超好食 菜飯都唔錯 菜量好足 唔會呃你 糖醋骨既感覺都唔錯 但係腍啲 無以前食既咁硬同鞋 feel到應該有用時間整 入味 個汁好好餸飯 醉雞都唔錯 唔會鞋 但係酒味好入 酒入味之餘 唔會太重 有返啲凍菜應有既清爽 夏天食好開心 幾時都話煮飯 最好既配料係時間 最高級既嘢食 亦都係用時間整出黎 希望以後可以食到好多好多加入時間炮製既好味道啦!
覺得呢間好有小館feel 好喜歡~

紅油抄手

醉雞/糖醋骨