2017-09-03
約左住係上水嘅朋友行街,行完有啲肚餓想食野。朋友就帶左我去本區人先識去嘅歐意餐廳,8點入去基本係爆場咁濟,做街坊生意勁多人。餐廳裝潢以白色為主,天花有好多燈泡光線充足。牆身有一啲吊架擺左一啲花同書。整體比人感覺好舒服。忌廉湯、蒜蓉方包。餐湯份量唔算多,勝在夠足料,有火腿、粟米同小小香草鋪面。飲落有小小鹹,忌廉味唔重,不過不失。蒜蓉味好香,包都焗得夠脆夠香口。紐西蘭牛排拼薯角。大蝦牛扒七成熟,有好香嘅黑椒汁淋係面,大蝦都好細心幫我開邊,食起黎好方便。薯角稔身點埋d黑椒汁食好入味。牛扒好厚身大塊,7成熟隱約見到小小紅,食落好軟身好重牛味。大蝦肉好爽口,加18蚊就有2隻,好抵食!忌廉汁煮藍青口。$32都有成十幾隻,每一隻都好大隻。忌廉汁偏稀小小,唔可以隻隻青口都沾到啲汁。食落忌廉味都好重,同青口嘅鮮味好夾,唔會太膩又唔太鹹,可以一試。鴛鴦檸檬可樂。好大枝可樂插左係啲冰到,一面飲啲可樂一面落,飲極都仲有好多🤤🤤
忌廉湯、蒜蓉方包。
紐西蘭牛排拼薯角。大蝦
忌廉汁煮藍青口。
鴛鴦檸檬可樂。