受朋友吹奏已久 話上水都無乜比較特別或者好食嘅餐廳可以一戰今日終於有機會係lunch時段大約12點半到訪homy cafe一試 6個人都可以即時入座餐廳裝修幾有格調 不過呢樣就唔係我看重嘅嘢 畢竟我覺得嘢食好食先係重點點餐menu有大概三頁 主要有沙律 意粉 漢堡選擇 不過望咗好耐lunch set都覺得未算係好吸引 於是都係決定嗌burger 不過就咁睇就lunch set抵食啲嘅最後嗌咗佢嘅B2 美式醬烤漢堡 ($78) 材料有蕃茄,生菜,紫洋蔥,煙鴨胸,美式燒烤醬加手工牛肉漢堡扒 再加咗薯條($10)同凍檸茶($2)如果揀牛肉漢堡扒就唔使另外加錢 加錢就另有豬嘅漢堡扒同雙重芝士漢堡扒揀 雖然就話餐廳標榜即叫即整 但都上餐上得好快薯條夠哂大條 都食得幾爽 仲熱辣辣 未食過咁大條嘅薯條至於漢堡個人覺得十分出色 因為成個漢堡每一種材料醬汁配搭都幾夾 手打牛肉漢堡扒就唔算整到好熟 雖然對於免治肉如果唔夠熟個人對食物安全上會有憂慮 但食落肉味同肉質係OK嘅 而我自己覺得煙鴨胸夾入漢堡係畫龍點晴之舉 佢每一樣食材分開食我都覺得唔錯 尤其因為真係太大個而最後有部份就咁食算嘅時候驚奇的食食下發
受朋友吹奏已久 話上水都無乜比較特別或者好食嘅餐廳可以一戰

美式醬烤牛肉漢堡

雖然就話餐廳標榜即叫即整 但都上餐上得好快
薯條夠哂大條 都食得幾爽 仲熱辣辣 未食過咁大條嘅薯條

佢每一樣食材分開食我都覺得唔錯 尤其因為真係太大個而最後有部份就咁食算嘅時候驚奇的食食下發現唔知點解塊包都幾好食 啲白芝麻味好濃

食過burger joys同five guys 雖然佢哋塊牛肉漢堡扒感覺用料係高質啲 但overall綜合價錢各樣比較我反而好似都係鍾意食呢間多啲

至於服務上 除咗收餐送餐外餐廳就比較自助

最後無記錯的呢間餐廳話好似淨係收現金 唔知有冇理解錯