2021-09-25 344 瀏覽
講到係上水食日本野,唔少人即刻諗起舊墟嗰3間店,但下下碌到落舊墟食日本野都幾辛苦,尤其係大熱天時添!博多屋台就係火車站旁彩園商場裡面,行過去都係大概5分鐘路程,都幾方便!今次小妹就試下晚市食物如何~炭火燒雞扒丼定食,有齊沙律、麵豉湯同綠茶,有菜又有肉,價錢都係$64。雞扒厚身,醬汁香濃,不過係側邊件粟米燒燶咗d。火炙三文魚帶子刺身飯,每件刺身都好新鮮,厚度都正常,三文魚輕輕燒過再加上芝麻同醬汁,食落口感唔錯,亦食得出三文魚嘅鮮甜。哩個套餐係會跟一客麵豉湯。整係食飯又點可以滿足本身餓底嘅我!?同場追加兩款小食,蒜味螺肉 同 炸雞件!蒜味螺肉係微辣嘅,蒜味濃,醬都幾多,好彩裡面螺肉唔算少!炸雞件係新鮮炸起,所以都放咗係枱涶延三尺過先放得入口,非常脆口之餘,雞肉比例都多。去食嘅朋友要留意,有d食物要係掃描QR code落單先見到架,唔好只係跟餐牌叫呀~

炭火燒雞扒丼定食
炭火燒雞扒丼