三木日式放題,尖沙咀購物後食飯的好去處尖沙咀多野食就係人都知。但係日式放題又真係比較少。朋友介紹我你三木日本放題餐廳,地點方便就係向K11附近。行完街攰地過去對面就有得食啊,呢度嘅裝修很整潔,位同位之間唔會好迫。坐得好舒服。一坐低野都未叫就已經有驚喜了。原來每一台都會送上刺身。每人都有隻大牡丹蝦同大帶子。勁正啊!當日六點半早場。人不算多。點菜都好快啊。咪講咁多,即刻同大家講下我食左咩好食的啦!先叫當然係剌身啦。我地點了三文魚、極大甜蝦,帶子,赤貝,油甘魚。。。三文魚同大甜蝦都好好味啊!好鍾意食炸野嘅我,仲叫咗一個超正既炸芝士。好好味。而且唔油。食左好多粒都唔覺油膩。仲有芝士蝦丸,都係力讚美食。炸薯餅都好好味呀。至於燒物呢,我哋就叫咗燒雞翼啦,燒牛舌同雞軟骨啊!燒牛舌真係要返叫返叫再返叫。燒雞翼有點細和乾但都不錯啊。牛油果沙律同青瓜沙律都好新鮮啊。至於卷物呢鰻魚芝士卷就係我嘅至愛啦,加州卷都好不錯架!佢嘅壽司細細件好方便食!呢度有海膽壽司咖!仲有原隻溏心蛋,同枝豆。溏心蛋好味,如果當時叫個拉麵同剛剛好啦!別外仲有燒蛋,銀杏,茄子同甜蕃薯仔。甜蕃薯好好味啊,銀杏係放題度比較少見嘅。大家有機
三木日式放題,尖沙咀購物後食飯的好去處
大牡丹蝦同大帶子
剌身
三文魚同大甜蝦都好好味啊!
炸野
仲有芝士蝦丸,都係力讚美食。炸薯餅都好好味呀。
燒雞翼,燒牛舌同雞軟骨
牛油果沙律同青瓜沙律
牛油果沙律同青瓜沙律都好新鮮啊。
卷物
溏心蛋,同枝豆
燒蛋,銀杏,茄子同甜蕃薯仔
別外仲有燒蛋,銀杏,茄子同甜蕃薯仔。甜蕃薯好好味啊,銀杏係放題度比較少見嘅。大家有機會泥要試試啊!因為配啤酒其實好好食架!perfect match .
當然仲有我哋常叫嘅金菇牛肉卷,燒牛肉同埋燒餅等等啦。我比較鍾意呢度叫嘅份量唔多,可以食到好多唔同嘅品種!
牛肉鍋
都好出色,不過個人認為湯底太甜,如果可以鹹返少少會更加好。呢個牛肉鍋絕對無因為佢係放題而細左個份量。
甜品
實在太飽啦,係時候食甜品,听講三木的甜品師傅係五星級酒店的做過, 當日我都試晒全部甜品,奶凍直情係超級好食,口感細滑, 牛奶味濃,而且不太甜,正。
另外我實力推介佢哋嘅雪糕,尤其是柚子味,從來無食個放題有感好食嘅雪糕架!
題外話/補充資料: 我發現呢度八點半係爆晒人。所以要泥食嘅朋友記得早少少訂檯啊。我哋可以book六點半的時間啦!
2014-12-23
大牡丹蝦同大帶子