2008-09-12
昨晚師傅離開監房嘅時間比較早, 加上食癮起心癮又發作, 於是決定黎呢度食番兩串, 止下咳先!行到埋去竟然冇咩人, 於是師傅即刻柯打左一串牛雜加一串牛肺拼牛膀! 睇係個哥仔整緊時, 師傅真係口水都滴晒, 終於有得食! 由於牛膀真係好好味, 所以師傅第一舊就食牛膀, 牛膀真係好腍好入味, 勁正; 而牛腸又唔係好肥但又夠腍, 冇得頂; 牛肺又係大大舊, 腍中帶爽, 正呀; 而佢嘅辣椒醬都幾夠辣, 簡直係絕配!總括黎講牛雜質素真係冇得頂, 十六蚊過一過口癮, 真係爽呀! 師傅覺得如果食完牛雜再行過隔雜飲杯野葛水, 應該會係絕配, 可惜師傅冇試到; 師傅始終都係為食, 敵唔過三度誘惑, 邊三度? 咪就係心癮, 食癮同口癮囉! 笑臉一定要比啦, 點走得甩?