2012-05-07 38 瀏覽
已經有三年冇寫食評了, 餅爸和餅媽六已踏入相識七周年, 無論返工幾辛苦都要約埋去餅媽那邊的祖凡尼慶祝!先來一客番茄湯(唔多記得個名), 味道幾得意, 祖凡尼的有些湯會加入類似通粉既食材, 加上脆卜卜既餐包, 又幾好味喎.主菜係忌廉汁雜菜雞扒, 雞扒的餅爸至愛, 加上忌廉汁爽左入雞肉內, 食美味. 至於辣肉腸薄餅叫做到皮脆, 但腸就比較咸. 我們都食到一件不留.最後甜品是自了餐牌很久後才叫的香蕉油雪糕, waiter先生已提醒我們是香蕉油(沒有香蕉)的. 一淡吃下餅媽即時有一個奇怪的表情, 之後叫餅爸試一試這雪糕似什麼味......開估-藥水味, 是我們吃不慣香蕉油吧.吃後滿足地離去, 這餐隨了享受美食之外, 最重要是七年後, 我們還可以一起吃, 一起美, 一起做食家!!!

先來一客番茄湯(唔多記得個名

2012-05-02