2021-04-23
#pb食在油麻地 #pb支持黃店💛一齊來「吃吧」🍴其實已經食過好多次 發現一直都冇出post🤪 呢間樓上cafe位於彌敦道 夠哂方便👍🏻 開業幾年都好多人幫襯😍 今次平日夜晚去都滿座 可見受歡迎程度🤩 店內座位都多 而且位置闊落👍🏻 .食物選擇都多 Main dish價錢平均$100-200不等😋 飲品有特色飲品 亦有手工啤飲🍻🔹特式炸海鮮籃🍤入面有五款海鮮炸物 包括炸蟹肉、炸蝦、手指魚、炸帶子、炸魷魚圈 每款有兩件😋 熱辣辣炸起 一上枱已經聞到好香😍 最好食嘅係炸蝦、手指魚、炸帶子 食落唔會好油👍🏻 點埋千島醬食 酸酸地 冇咁dry🤪🔹軟殼蟹肉醬千層麵🦀原隻軟殼蟹🤩 千層麵份量都幾多 可以兩個人share食😋 不過略嫌淋左少少🙈 肉醬帶甜 唔會好酸😋🔹慢煮香草法式黃油雞🐣推介❤️ 用左慢煮去煮 雞肉肉質好嫩滑😍 連食雞胸都唔會覺得鞋😋 而且份量好多 有4-5舊 仲有薯蓉墊底🤩🔹熱情果接骨木花茶💐呢個花樽係佢其中一杯招牌飲品✨ 外型已經好搶眼🤪 本身以為熱情果 + 接骨木 會好酸 點知飲落又唔會 而且唔會太甜😍 飲到少少果香同花香👍🏻🔹曲奇朱古力奶昔🍫邪惡組合🤪 用個碗裝住好搞笑🤪 上層
一齊來「吃吧」🍴
🔹特式炸海鮮籃🍤
🔹軟殼蟹肉醬千層麵🦀
🔹慢煮香草法式黃油雞🐣
🔹熱情果接骨木花茶💐
🔹曲奇朱古力奶昔🍫
邪惡組合🤪 用個碗裝住好搞笑🤪 上層飲落似沙冰 底層飲落奶昔質感😍 朱古力好濃 而且唔甜 所以飲落唔算漏🤩 舖面有爆谷、Oreo餅、餅碎😋
整體食物、飲品都幾高質 特別係個黃油雞😋 旺角選擇好多 但係唔係間間都好食🤪 呢間真係推介 仲要黃店 大家識做啦💛
吃吧 • 🤝🤪
旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室