2018-02-05 31 瀏覽
平時食果醬當然係食包包時係塊包上塗滿果醬,但今次就有啲唔同,係用上啲新鮮嘅果醬在個晚餐裡面,間餐廳好有田園feel 嘅感覺,有室內,亦有室外,放心其實係玻璃門間開了的,而且重有個簷蓬遮擋,所以唔使怕,只是鋪內嘅不同位置!首先望望餐牌,晚餐選擇,一定有嘅田園沙律配熱情果油醋汁,是日餐湯,是日甜品,同飲品半價(非酒精),而主菜就有6款選擇,我愛吃肉離不開都係食肉,就係慢煮厚切安格斯西冷扒配玫瑰蘋果汁$239,而飲品就點了杯凍朱古力$39田園沙律菜味道清新配熱情果油醋汁就夠晒開胃醒神!而個湯就係忌廉磨菇湯,有濃郁嘅菇香,加埋不少嘅菇容,入口時夠晒味道!而主角慢煮厚切安格斯西冷扒配玫瑰蘋果汁,開半厚厚嘅安格斯西冷牛扒一半搭住另一半,個種厚度,完成就係要令你滿足!落刀時已經感覺得到塊牛扒好軟熟,而且重係充滿肉汁,入口時個種只有在口中流出來嘅味道,個種嫩滑軟熟嘅感覺同埋滲透了嘅玫瑰蘋果汁味,真係令人十分滿足,慢煮時得以將肉汁鎖住係塊牛扒肉,真係夠晒juicy!而伴碟嘅車厘茄同香煎了嘅薯仔都好味道,真係唔錯嘅配搭!最後上埋個甜品,抺搽紅豆奶凍,紅豆軟熟,抺搽奶凍有好濃郁抺搽嘅香味,真係紅綠絕配!雖然

雖然吃飽了,但個心仍想叫多份果醬九宮格多士$49,作為一嘗呢到出名嘅新鮮手工果醬嘅味道!
等了一陣,新鮮香脆嘅多士出現放了九種味道,真係要慢慢吃搭真佢嘅味道,看看自己嘅味覺可唔可以一一分出!

嘆埋杯香濃嘅凍朱古力,
真係一個讓人放下工作嘅選擇!