2021-06-21 1240 瀏覽
今日黎食牛大人,特登早啲黎食,咁就唔洗怕要等好耐位。加上每次都食太飽,要好多時間消化先瞓得,所以今日5:00就嚟食,7:00食完,係啱啱好。今次我哋好想食個辣嘅湯底,但又覺得一定要有個清小小嘅湯底去煮菜食,所以就加$50要左鴛鴦鍋。我哋要咗個牛大人秘方麻辣鍋同埋台中蒜頭雞鍋。麻辣鍋有得揀要大、中、小辣,我哋揀咗小辣。平時好多時食麻辣嘅湯底,都會覺得個湯底好鹹好油好重味,但估唔到原來牛大人嘅麻辣鍋唔會好鹹,仲要冇乜油,就算用嚟煮菜食都OK。香味就足夠嘅,不過原來小辣真係唔係好辣,早知揀中辣或者大辣。台中蒜頭雞鍋真係有隻雞喺入面,不過太多野食,我都冇乜點食雞。最初雞味幾重,食下食下啲蒜頭味越嚟越出,正,我好鍾意食蒜味。我哋喺叫咗極上和牛吃到飽套餐,因為係7:30前離座,所以價錢只係需要每人$248。每人有兩粒澳洲和牛牛丸,呢個牛丸真係好正。食落爆汁,牛味超濃,如果有多幾粒食就好啦。我地主要都係食 和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排同埋安格斯一口牛肉粒。呢幾款都係牛味好濃,食落油香十足嘅。仲有叫咗一啲餃子、干貝鮮魚漿同埋牛筋等等,當然唔少得嘅就係出去夾啲菜同丸食啦。任食嘅丸類入面我就最鍾意芋頭貢丸

我哋要咗個牛大人秘方麻辣鍋同埋台中蒜頭雞鍋。

仲有叫咗一啲餃子、干貝鮮魚漿同埋牛筋等等,當然唔少得嘅就係出去夾啲菜同丸食啦。任食嘅丸類入面我就最鍾意芋頭貢丸,正,啱晒我哋兩位芋頭控。

朋友鍾意飲酒,叫咗杯落水流花手工啤,佢話飲落有啲花香,好好飲。

至於我就一如既往地鍾意飲冷泡茶嘅。

食到飽一飽之後,最後有返杯Movenpick雪糕,開心。
2021-06-17