2020-04-14
喺ig見到有人介紹依間泰國菜,之後喺openrice訂位,之後有人打嚟confirm booking,依個比較少餐廳做到,而且服務態度仲好好添,真係要加分啊!首先講吓個生菜包,佢用個花盆兜裝住,我覺得好特別,睇落去好似好新鮮感,啱啱係個泥土摘出嚟咁,肉碎有一浸檸檬草味,味道比較酸啲,食落去味道都好清新。然後青咖喱軟殻蟹味道幾好,配菜都好足夠,不過蒜蓉包就比較硬身啲,都唔係好夠蒜蓉味,最後食咗個甜品,芒果糯米飯覺得佢太熱,但係芒果都好甜好好食。飲品方面就都好飲嘅,泰式奶茶比起泰國本地飲到嘅就冇咁甜,可能佢走咗當地人口味,呢方面都見到佢係有啲誠意嘅,而且龍眼冰個味道都啱啱好,第一啖飲落去就比較甜啲,但係本身佢啲冰比較多,所以飲到最尾個味道就變得啱啱好。但係價錢都係略嫌佢貴咗啲,但係喺尖沙嘴來講都算係咁。不過佢服務態度係好嘅,而且staff都好Nice,入嚟嘅時候仲主動俾啲酒精搓手液我哋添。