西環海旁一直成為打卡熱點, 呢間日本料理位於轉彎位置的路旁亦唔例外。地金目鯛可以話係品質最上乘嘅金目鯛,所以二話不說就嗌了一碟,地金目鯛脂肪肥厚、肉質粉嫩,而且油脂分佈均勻,魚味濃厚鮮甜,入口非常美味。Dakon大根饅頭係一度非常有心思自家製的蟹鉗小菜式, 師傅用咗白果和蘿蔔混合而成,入口煙韌, 配合鮮甜嘅芡汁, 再放上一隻大蟹鉗, 賣相非常精緻,蟹肉爽嫩彈牙。之後嘅上刺身拼盤五種分別有: 甜蝦、帆立貝、吞拿魚、真鯛和油甘魚。 店員建議我哋先由淡味開始食,真鯛肉質非常粉嫩, 甜蝦和帆立貝都係非常爽口彈牙 ,吞拿魚魚味豐富, 油甘魚嘅油脂分佈均勻肥美。Ayu鮎之山椒煮可以話係一道非常有特色嘅日本料理, 師傅利用特製醬油、 糖、酒和山椒等材料製作,鮎魚經山椒和甜醬汁煮熟後,令整條魚味道大大提升,未食過鮎魚嘅朋友可以一試。另外,必食推介係杉板紙牛舌, 師傅先選用咗牛舌芯,然後再放在燒好咗的杉木紙上,令燒出嚟嘅牛舌大有一種獨特的杉木香味道, 再配以用清酒煮成嘅醬汁點嚟食,味道更加豐富。