2019-05-13 37 瀏覽
#LuBie旺角#LuBieCafe🔽呢間位於彌敦道既樓上cafe 都係第一次黎,位置上都算幾方便。一打開門 估唔到已經滿座,好在book左位 先至唔洗等,睇黎呢間cafe既人氣同食物都應該唔錯。同好多cafe一樣 呢度都幾有格調,會播下歌咁,不過就建議播返啲柔和既音樂會更好。🔽🍖德國鹹豬手 就咁睇佢上枱既排場已經值回票價,連埋個架 原隻上,侍應會倒啲酒上隻豬手度再點火,成隻豬手就著晒火咁 好似表演咁,隔離枱既食客都望過不停,之後侍應等我地影完相就幫我地拎去切件,服務十分之好同貼心。咸豬手熱辣辣 非常好食,個皮好脆 好似食薯片咁,豬手肉幾厚下,加上少少既脂肪,必試之選,除左豬手之外 呢個菜仲有香草腸同薯蓉,好抵食。🔽🍛西班牙魷魚海鮮飯呢個飯十分足料,有好足料既海鮮,不但有魚塊 帶子 扇貝 仲有成隻既魷魚 十分豐富。啲海鮮都好鮮味下,個飯除左吸左啲海鮮汁之外,仲有香草同黑椒既調味,味道濃郁豐富。🔽🥪黑松露,煙火腿,芝士多士呢個雖然係小食,但份量一啲都唔少。外面黑色既麵包軟熟,好香既黑松露味,有煙火腿既咸香,仲有成層既芝士 ,芝士層入面仲有啲菇塊,成個組合好豐富,值得試下。🔽🍹Chiba
#LuBie旺角#LuBieCafe
🍖德國鹹豬手

🍛西班牙魷魚海鮮飯

🔽
🥪黑松露,煙火腿,芝士多士

🍹Chiba Special Drink

成杯有好多既水果粒同塊,水果既種類幾多,味道係酸酸地既,似係酸酸地既七喜,賣相都幾靚。
🍵熱情果接骨木花茶

個瓶個用個花瓶黎裝,仲有棵假既花放埋一齊,唔睇真係以為係真花黎。花茶既味道普通,主要既味道都係熱情果味,不過用黎打卡就一流。

🏠吃吧
📍旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室

#hkig#hkfood#foodpics#foodblogger#instafood#foodies#cuisine#foodshare#foodgasm#foodphotography#hkfoodie#foodseekerlu_bie#吃貨#相機食先#美食#香港美食#旺角美食#食好西#吃吧#Chiba