呢間Sky Zone餐廳位於銅鑼灣中央圖書館隔離, 維園對面嘅珀麗酒店33樓, 之前有朋友介紹黎試下話好好食, 今次已經係第2次同女友去食, 第一次唔記得帶相機 環境 : 雖然唔係甚麼豪裝, 不過餐廳嘅海景矮梳化座位, 窗外係維多利亞公園同維港, 正!!! 仲有天花d燈比我感覺好鬼正, 好寫意, 好有情調頭盤 : 海鮮拼盤, 有阿拉斯加蟹腳, 帶子, 三文魚, 蝦, 北寄貝, 生蠔.....etc, 可惜唔記影相 餐湯 : 我地叫兩個湯, 分別係黑松露蘑菇湯同薑甘筍湯, 海鮮南瓜湯. 個黑松露蘑菇湯真係正爆, 超重蘑菇味, 薑甘筍湯亦唔差, 事關我未試經過, 好新鮮嘅感覺. 麵包籃有4款包,點下牛油黑醋橄欖油又好鬼好食 飲完湯已經有小小飽 飲完有個超好味香橙雪芭比你long long 口主菜一 : 肉眼扒, 我叫五成熟, 扒我就食得多, 但係要食到外脆內軟, 有牛味多肉汁嘅就唔係成日咁好彩, 今日品嚐到喇主菜二 : 香草龍蝦意大利飯, 食到呢度, 我有d後悔叫呢個飯, 因為已經頂到上心口不過一見到隻龍蝦o淡o淡肉, 香到飛起就唔理3721, 食食食, 最後連個意大利飯都食o西甜品

可惜唔記影相

飲完湯已經有小小飽
飲完有個超好味香橙雪芭比你long long 口

甜品 : 由於已經overload
只係叫一個薑汁焦糖炖蛋share, 好好食, 食完已經唔想郁.......

呢餐飯5個course我地由夜晚7點食到10點, 破o西記錄
, d侍應服務態度好好, 又會解釋下menu d course 同set, 不過我最後決定叫set加龍蝦飯, 因為係dating紀念日食豪d, 又拼盤又扒又龍蝦每人都係$400都好鬼抵, 下次一定再o黎
highly recommended!!!
窗外係維多利亞公園同維港, 正!!!
餐區環境, 我好鍾意天花d燈^^
香草龍蝦意大利飯
2010-08-08
慶祝紀念
紀念日
窗外係維多利亞公園同維港, 正!!!
餐區環境, 我好鍾意天花d燈^^
薑甘筍湯