(非會員)
今晚,我和老公一起到此餐廳共進晚餐。未進入餐廳門口之前,已經感到很舊的感覺。當時,心中覺得此餐廳應該會很有水準,因為踏入餐廳後,發覺大部份座位都差不多坐滿,而大多數食客均是年青男女,以今時今曰講求裝修來吸引年青食客,此間絕對不會用此方法來吸引食客。接到餐牌後,見到我最喜愛海鮮燴飯套餐,而我老公則點了德國咸豬手套餐,我們均點了羅素湯做餐湯。開始飲湯時,會有一件牛油多士伴湯,此多士都算o.k la,而餐湯都很夠味。飲完餐湯後,先來我老公所點之德國咸豬手,嘩! 真起好大隻呀!當時,我即刻問佢幾多錢,佢話只係$66,真坻食。當佢切第一塊肉食時,佢已經覺得好諗,放入口後,佢即刻話”正”。之後,輪到我沙律及海鮮燴飯出場,先講沙律,材料都算新鮮,有薯仔、雞蛋及火腿數片,至於海鮮燴飯方面,那些味道令我想起童年時所吃過海鮮燴飯,此飯真是令我拍手叫絕。所以,大家都可以值得-試。