近來工作十分煩悶,想搵個地方放鬆下,突然發現上水有間有live Band 的西餐廳加酒吧,十分感興趣。室內佈置清新,簡約。每台嘅小燈襯托出浪漫的氣氛。 7點左右去到已近9成滿座,選了最入邊的位置。佢有 Dinner set, 幾抵喎。不過我就有些飽,點了幾個小食同意粉,嘩!吾試吾知幾出色啵!幾樣炸物都炸得啱啱好,又吾油,推介「拉絲芝士條」「炸墨魚仔」「海鮮炒扁意粉」真心讚賞碟意粉,軟硬適中,又有蒜香味,真是有酒店級水準,!7點15分左右駐場歌手就開始演唱,一開始就嚟幾首拿手的英文歌,之後在嚟幾首經典的中文歌,朋友現場點了兩首比較難唱的粵語同普通話歌,不過一哋都難吾到佢,本來以為坐咁後,應該聽得麻麻哋,原來又吾是啵,聽到出老闆響音響上都用了功夫,加上歌手唱功了得,邊享受美食,邊聽住悅耳的歌曲,令人真是十分放鬆。最後女人是有兩個胃的,在飽都要食甜品窩夫蛋香味濃郁,甜度適中。 可以響一個咁平民地方,遇到一間咁高質又用心的餐廳,實在難得。 開心,好啦!Holiday 完畢,響上水充完電,又要回歸現實,返去九龍。開始一星期煩重的工作啦!不過我會在返來過Holiday,
室內佈置清新,簡約。每台嘅小燈襯托出浪漫的氣氛。
7點左右去到已近9成滿座,選了最入邊的位置。

真心讚賞碟意粉,軟硬適中,又有蒜香味,真是有酒店級水準,

最後女人是有兩個胃的,在飽都要食甜品

窩夫蛋香味濃郁,甜度適中。

開心

不過我會在返來過Holiday,充下電架!