2017-11-30
1910 瀏覽
以紅鶴做主題既Flamingo Bloom~尖沙咀分店於上月開幕喇!之前經過好多人排隊同坐滿人,所以今日約埋好朋友下午茶時段去嘆下,經過的人都會停低望一望,比門口大大隻粉紅鶴水泡吸引著!更有半戶外位很寫意,走進餐廳便是加勒比海藍既門框,右邊是一幅由棕櫚樹,紅鶴為主的牆,水吧位放滿紅鶴小水泡是用來放杯的每個角落都很吸睛~店內如園林般望著一片綠油油帶點粉紅的花同紅鶴嘆茶~好舒服喔就來聖誕了,簡返個抵玩聖誕禮物套裝~有訂製紅鶴手袋,多款日本生果每天新鮮在果欄運送過來~有機茶包,手工曲奇,茶飲禮券等等的套裝,而家仲有早鳥優惠,系10/Dec前訂購會平$100丫!茶的種類分別有綠茶(茉莉毛尖),台灣高山(油切烏龍),紅茶(四川蝶蘭),黑茶(胎菊普洱)~配檸檬,玫瑰,時令生果等選擇十分多,甜度可選微糖~走糖~非常健康!!檸檬嫩薑蝶蘭$33檸檬同嫩薑既味道很特出,嫩薑味道頗重,但一點也不辣,所以飲完喉嚨唔會乾,或引起不適,茶味適中唔苦唔澀,飲到一半個人開始好暖,秋冬飲最適合不過!奶蓋草莓茉莉綠茶$43奶蓋綿密滑溜~入口卻不會很膩,奶香與草莓的清甜非常配,感覺很清新!!Bubble Waffles 單
檸檬嫩薑蝶蘭$33
檸檬嫩薑蝶蘭
奶蓋草莓茉莉綠茶$43
奶蓋草莓茉莉綠茶
Bubble Waffles 單球$39,雙球$49
雪糕比我地影完一輪相後都未溶,厲害,味道濃又夠Creamy,雞蛋仔比較鬆軟,雖然沒有外脆內軟,但原來這樣配雪糕食系幾夾架!!
Bubble Waffles 單球$39,雙球$49