一間以果醬做主題既餐廳 果醬我勁中意,但當所有菜式都加入果醬又會係點呢?! 甜甜jam包就成日食。 甜甜jam配咸食,又會係咩感覺? 位置雖然講就講係尖沙咀,但其實佐敦站出係近好多,行5分鐘就到喇,係後街位置就到啦。 環境餐廳有卡位有方台,黎到都不禁想唱首歌。 放心依道唔會有人撕紙,仲可以任貼唔嬲。哈哈,明既會明。 我地今次一行兩人, 食晚市套餐,或可以選擇單點 由於唔係話好肚餓就決定一個set再加小食 Set包沙律,餐湯,甜品及飲品,另外再叫多杯飲品。 餐沙律混合左熱情果油醋汁同果醬 十分開胃,生菜亦好新鮮 是日餐湯- 黑松露忌廉湯味道唔算太濃郁,較為稀。可能係因應天氣熱唔較到咁rich,都幾岩夏天。 飲品方面叫左一杯凍一杯熱, 都係餐廳主打既果醬。 蘋果玉桂梳打梳打即調,店員會拎住吱吱杯係你旁邊, 加份果醬同梳打,再倒入杯,新奇又有趣。 果醬不會太甜,玉桂蘋果亦是perfect match。 雜莓紅茶(熱)紅茶用teapot上,果醬自行加入。 雜莓藍莓果肉勁多,愛莓人士必叫啊 加入紅茶微帶酸,亦十分消暑開胃。 小食 玫瑰蘋果醬單骨雞翼單骨雞翼方便食, 面頭林左d果醬,甜甜酸酸,熱辣

位置

餐廳有卡位有方台,黎到都不禁想唱首歌。

放心依道唔會有人撕紙,仲可以任貼唔嬲。哈哈,明既會明。

餐沙律
混合左熱情果油醋汁同果醬 十分開胃,生菜亦好新鮮

是日餐湯- 黑松露忌廉湯

蘋果玉桂梳打

雜莓紅茶(熱)

小食 玫瑰蘋果醬單骨雞翼
單骨雞翼方便食, 面頭林左d果醬,甜甜酸酸,熱辣辣脆卜卜

薯角配士多啤梨燒烤汁
薯角勁大份,配上等色醬汁 好味過茄汁,是我最中意的士多啤梨醬 同茄汁一樣都係酸酸,mix 埋bbq sauce 原來又幾好味,以後都唔會點茄汁!果醬仲健康仲好味呢。

套餐主菜- 慢煮黑毛豬扒蘋果玉桂果醬
慢煮黑毛豬扒肉質厚實,配上果醬 慢煮鎖住肉汁,肉不會太乾

套餐甜品- 芝士蛋糕
原本諗住跟餐甜品味道會一般 但依個蛋糕完全突破左我盲腸 味道好好,芝士味十分濃郁,雪得仲好夠凍 簡直pro到有d cheesecake 「工廠」的感覺... 再配上士多啤梨紅莓果醬, 更有特色,味道層次更豐富。

果醬九宮格多士
主打無添加自家製果醬,當然要試多幾款! 餐廳招牌吐司之我地唔記得叫後上。 吹到凍哂都不失佢既好味道 件多士切開九格,上面都有唔同味道既果醬 果醬由餐廳自己製造嘅 一次過食哂8種handmade jam不是夢,花心必選哈哈 我自己最中意就係蜜桃同熱情果, 鹹蛋鳳梨果醬亦係驚喜之作, 鹹鹹甜甜,十分過癮

香港人,加油!唔講咁多了,繼續食野先。 九宮格多士記住叫後上啊!