2006-02-03 15 瀏覽
是日約了一向腳骨力超強的朋友打球, 近近地由佢話事.七點鐘, 唔算太多人.菠菜海鮮意粉, 魚籽蟹肉pizza, 小凍糕: 咖啡, 柚子, 香芋;椰子雪糕, 玫瑰雪糕配薄荷pudding,連蟶子都有, 都幾特別.先講菠菜海鮮意粉, 菠菜忌廉汁青綠綠, 比想像中冇咁"溜", 海鮮味道中規中矩, 有魚塊, 蝦和青口等, 魚塊較好吃, 青口看是冷藏貨. 意粉反而幾好冇過腍.那個蟶子忘記了是什麼名堂, 但吃下有些有沙的, 要扣分, 鮮味就冇嘜.魚籽蟹肉pizza, 魚籽和蟹肉凍凍的, 但下面的茄醬和薄餅底又暖暖的...個人感覺怪怪的, 幸好個餅是薄批, 真的幾薄.小凍糕中比較特別是柚子味, 清清甜甜幾岩我, 香芋和咖啡有少少假, 椰子雪糕都好味, 不過預左佢唔會自家製.玫瑰雪糕配薄荷pudding, 可以一試但總覺味道和食品不是十分相親.出示附近幾間大學學生証有八五折, 之後朋友仔又show 張50蚊美心coupon, 原來此店乃其下一間食店. 難怪水準也是這樣的公式, 驚喜欠奉.幾十蚊貨仔, 又一城內都算是一個選擇, 但見咁多笑面而特登來就無謂了.後記:環境都幾好, 對住冰場, 仲見到有個阿伯
是日約了一向腳骨力超強的朋友打球, 近近地由佢話事.
七點鐘, 唔算太多人.
連蟶子都有, 都幾特別.
等, 魚塊較好吃, 青口看是冷藏貨. 意粉反而幾好冇過腍.
後記:
環境都幾好, 對住冰場, 仲見到有個阿伯滑得好勁添!